Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Δήλωση του Σωματείου Φίλοι της Κάνναβης για την σύλληψη των γονέων ασθενούς με Κατά Πλάκας Σκλήρυνση



Δήλωση του Σωματείου Φίλοι της Κάνναβης για την σύλληψη
των γονέων ασθενούς με Κατά Πλάκας Σκλήρυνση


Το Σωματείο Φίλοι της Κάνναβης καταγγέλλει την απαράδεκτη πρόσφατη σύλληψη και δίωξη του ζευγαριού ηλικιωμένων γονιών που καλλιεργούσαν Κάνναβη για τη θεραπεία του υιού τους, ο οποίος πάσχει από Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (γνωστή και ως Πολλαπλή Σκλήρυνση).

Στηρίζουμε και αγκαλιάζουμε τις προσπάθειες τους για ανακούφιση του παιδιού τους. Η δίωξη οποιουδήποτε προσώπου για τη χρήση της  Κάνναβης είναι απαράδεκτη.

Επίσης απαράδεκτος είναι και ο χλευασμός που υπέστηκαν οι γονείς από τον δημοσιογράφο Λουκά Σπαθάρη του Σίγμα:
Καλλιεργούσαν φυτά κάνναβης για «θεραπεία» του γιου τους http://www.sigmalive.com/news/local/264343/kalliergousan-fyta-kannavis-gia-therapeia-tou-giou-tous

Η Σκλήρυνση είναι μια χρόνια νόσος που φθείρει το κεντρικό νευρικό σύστημα. Η συμβατική ιατρική την θεωρεί αθεράπευτη. Οι ιατρικές αγωγές που χρησιμοποιούνται είναι αμφισβητήσιμες και προκαλούν σοβαρές παρενέργειες που κυμαίνονται από καρκινογόνες ως και φονικές. Ταυτόχρονα όμως, η ιατρική έχει αποδείξει πέραν πάσης αμφιβολίας ότι η χρήση της Κάνναβης είναι ανακουφιστική, προληπτική και θεραπευτική για τους ασθενείς με Σκλήρυνση.

Όλοι οι νόμοι για τα δικαιώματα των ασθενών σε Κύπρο, Ευρωπαϊκή Ένωση και διεθνώς, αναγνωρίζουν ότι όλοι οι ασθενείς έχουν το νομικό δικαίωμα να επιλέγουν τη θεραπεία που επιθυμούν να ακολουθήσουν για τον εαυτό τους.

Ζητάμε να εκπαιδευτεί η νομική κοινότητα ώστε να αντιπροσωπεύει ορθά τους ανθρώπους που διώκονται για τη χρήση και καλλιέργεια κάνναβης ώστε να προστατεύει τα νομικά δικαιώματά τους στο έπακρο.

Σε μια εποχή όπου άλλες χώρες, κυβερνήσεις και πολιτείες  νομιμοποιούν την κάνναβη και διευκολύνουν τη χρήση της για ιατρικούς σκοπούς, θεωρούμε ντροπή το γεγονός ότι στην Κύπρο, αντί να συμβάλλει στην ανακούφιση του πόνου των ασθενών, η Κυβέρνηση επιλέγει να τους τιμωρεί.

Σημειώνουμε την τοποθέτηση του Συνδέσμου της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας στις ΗΠΑ (Multiple Sclerosis Association of America) η οποία υποστηρίζει το δικαίωμα επιλογής των ασθενών και αναγνωρίζει την ανάγκη για περαιτέρω έρευνα σχετικά με τα ιατρικά οφέλη της κάνναβης. Ο Σύνδεσμος έχει ήδη δημοσιεύσει δύο δικές του τοποθετήσεις πάνω στο θέμα της Ιατρικής Κάνναβης για την Σκλήρυνση, εδώ:
HomeTreating MS /  Complementary & Alternative Medicines /  Marijuana:

και εδώ:
Marijuana FAQs

οι οποίες στηρίζονται στις επιστημονικές εργασίες της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας που στοιχειοθετούν αδιαμφισβήτητα το όφελος της Κάνναβης για τους ασθενείς:
Summary of evidence-based guideline: Complementary
and alternative medicine in multiple sclerosis
Report of the Guideline Development Subcommittee of the
American Academy of Neurology
 
Το ιατρικό και νομικό σύστημα στην Κύπρο - και ειδικά οι διωκτικές αρχές - αντί να προσαρμοστούν στις ανάγκες θεραπείας και πρόληψης που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς με Σκλήρυνση, επιμένει να τους καταδιώκει και να τους τιμωρεί. Αυτή η μεσαιωνική προσήλωση στον αυταρχισμό και τον σκοταδισμό μας εξοργίζει.

Οκτώβριος, 2015

Σωματείο Φίλοι της Κάνναβης





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου